32e Thrianta-Show

Logo Thrianta-show De tentoonstelling vond plaats op 12, 13 en 14 november 2009 in de manege van de Alterbergruiters bij het sportcomplex te Zweeloo.
De Thrianta- en Hulstlanderclub bracht bij de 32e Thrianta-Show weer een districtsshow onder en ook de inmiddels traditioneel geworden HARWIG-prijzen voor oorspronkelijk Drentse rassen, namelijk Drentse Hoenders in groot en kriel en het Thrianta-konijn waren weer beschikbaar gesteld.

De heer B.A. Nederhoed, die wij kennen als vertegenwoordiger van de directie van HARWIG Installatiegroep BV Emmen / Almere / Groningen, heeft op donderdagavond 12 november om 19.00 uur de tentoonstelling officiëel geopend. Dit is in tegenstelling tot hetgeen in het vraagprogramma was vermeld; mevrouw T. Pot-Eland, locoburgemeester van de gemeente Coevorden, waar het dorp Zweeloo toe behoort, zag zich namelijk genoodzaakt haar eerder gegeven toezegging te herroepen toen het vraagprogramma al was verspreid. Vervanging door een ander lid van het college van burgemeester en wethouders was niet mogelijk.

Intussen kunnen wij terugzien op een uitstekend geslaagde tentoonstelling; het aantal dieren bedroeg een kleine 100 meer dan in 2008. De weersomstandigheden waren zowel voor de dieren als voor de bezoekers perfect. Was het daarom doorgaans relatief rustig in de kantine, maar bleef het bij wijlen druk tussen de kooien? De sfeerverhogende aankleding van de tentoonstelling was zoals gewoonlijk door de "afdeling opbouw" tot in de puntjes verzorgd. Maar... het lijkt de laatste keer te zijn; na de 32e THRIANTA-SHOW is geen 33e gepland.

Foto's

32e Thriantashow 2009

Op de keuringsdag en vanaf de opening tot na de sluiting van de 32e THRIANTA- zijn foto's gemaakt door Edwin Wildeboer. Bekijk hier de foto's van de keuring en hier van de opening tot na de sluiting.