30e Thrianta-Show

Logo Thrianta-show Een "mijlpaal": sinds de eerste keer in 1961, vond in 2007 voor de 30e keer een tentoonstelling plaats onder de naam "THRIANTA-SHOW" ! Het aantal ingeschreven dieren was aanzienlijk groter dan vorig jaar.

De Wenerclub, de Tanclub en de Thrianta-en Hulstlanderclub brachten ook dit jaar weer een distriktstentoonstelling onder in Zweeloo.

Keuring Hoewel voor de cavia's weer een volledig bevoegde keurmeester beschikbaar was, werden in deze diergroep helaas geen inschrijvingen ontvangen. Daar staat tegenover dat de sierduiven dit jaar weer in een redelijk aantal waren vertegenwoordigd. De grote "klapper" was echter het grote aantal watervogels; in de groep oorspronkelijke (d.w.z. van oorsprong wilde) watervogels waren maar liefst 15 verschillende soorten aanwezig, waaronder zowel de fraaie Mandarijneend, als de Paradijs Casarca en de Ross Sneeuwgans. Vooral deze groep watervogels bleek een belangrijke publieksattractie te zijn voor met name de "recreatieve" bezoekers van de THRIANTA-SHOW.

De officiële opening van de 30e THRIANTA-SHOW werd verricht door de heer H. Brinks, voorzitter van de in Drenthe zeer bekende (landbouw-) tentoonstellingsvereniging Zuidenveld.

De hoofdereprijzen werden als volgt toegekend:

Foto's
Op de keuringsdag en tijdens de opening van de 30e THRIANTA- zijn foto's gemaakt. Bekijk hier de foto's van de keuring en hier van de opening.